Iepurași din aluat

Ingrediente aluat:

  • 500g făină
  • 25g zahăr
  • 7g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 30ml ulei de măsline
  • 270g apă călduță

Ingrediente adiționale:

  • crenvurști tăiați în două sau trei (după preferință)
  • boabe de piper
  • ou pentru uns

Mod de preparare:

  1. Amestecăm toate ingredientele pentru aluat și frământăm timp de 10-15 minute.
  2. Aluatul rezultat îl punem într-un bol uns cu ulei.
  3. Lăsam să dospească 1h.
  4. Împărțim aluatul în 16 biluțe cărora le dăm formă precum în video sau urmăm pașii din galerie.
  5. La final ungem iepurașii cu ou, punem 3 boabe de piper negru a.î. să marcăm ochii și gura.
  6. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C până devin rumeni.

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top