Tăvălită cu zmeură

Ingrediente blat:

  • 200g unt (65% grăsime)
  • 230g zahăr
  • 4 albușuri
  • 140ml lapte
  • 260g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente glazură:

  • 100g ciocolată albă
  • 15g unt
  • 150ml frișcă lichidă
  • 100g lapte condensat (îndulcit)
  • 150g gem de zmeură fără sâmburi

Decor:

  • 150-200g nucă de cocos
  • gem de zmeură (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător mixăm cu ajutorul unui mixer untul moale, zahărul și esența de vanilie pentru 3-4 minute.
  2. Adăugăm albușurile unul câte unul. Compoziția rezultată trebuie să fie una spumoasă.
  3. Mai departe, punem făina cu praful de copt, amestecăm și turnăm treptat laptele. Avem grijă să nu se formeze cocoloașe.
  4. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru aproximativ 40 de minute.
  5. Cât timp se coace blatul ne ocupăm de glazură. Punem la foc mic o crăticioară în care am adăugat frișca, ciocolata bucățele și untul. Amestecăm constant până se topește totul.
  6. După, o luăm de pe foc, adăugăm laptele condensat și gemul. Amestecăm până totul devine omogen și de culoare roz.
  7. Blatul copt și răcit îl tăiem în dreptunghiuri/pătrate mici. Cufundăm fiecare bucată în glazură, ”scuturăm” excesul și tăvălim în nuca de cocos.
  8. Pentru servire, punem într-o farfurie mică o bucată de prăjitură și o linguriță de gem.

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top