
Ingrediente:
- 300g făină
- 30ml ulei
- 100g untură
- 30g zahăr
- 15g drojdie verde
- 100ml apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 ou (pentru uns)
- chimen/mac/ susan (opțional)

Mod de preparare:
- Într-un bol mic frecăm zahărul cu drojdia până se lichefiază. Apoi, turnăm apa călduță și lăsăm deoparte 10-15 minute.
- După ce s-a activat drojdia, turnăm amestecul peste făină. Începem să amestecăm și adăugăm totodată uleiul și untura.
- Când compoziția începe să devină omogenă punem și lingurița de sare. Frământăm totul pentru câteva minute. Aluatul rezultat trebuie să fie unul nelipicios și gras.
- Începem să dăm formă sărățelelor și primul pas este să împărțim aluatul în două bucăți. Luăm una din ele și o punem pe hârtie de copt. Acoperim cu încă o hârtie de copt și cu ajutorul unui sucitor întindem uniform aluatul într-o foaie subțire.
- Luăm foaia de hârtie de deasupra și cu un roller sau cuțit tăiem dreptunghiuri (sau ce formă dorim). Ungem cu ou bătut și presărăm chimen, mac, susan etc.
- Punem coala cu aluat într-o tavă și băgăm în cuptorul preîncălzit la 200℃ pentru 10-15 minute.
- Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Spor la gătit!


