Sărățele

Ingrediente:

  • 300g făină
  • 30ml ulei
  • 100g untură
  • 30g zahăr
  • 15g drojdie verde
  • 100ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou (pentru uns)
  • chimen/mac/ susan (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mic frecăm zahărul cu drojdia până se lichefiază. Apoi, turnăm apa călduță și lăsăm deoparte 10-15 minute.
  2. După ce s-a activat drojdia, turnăm amestecul peste făină. Începem să amestecăm și adăugăm totodată uleiul și untura.
  3. Când compoziția începe să devină omogenă punem și lingurița de sare. Frământăm totul pentru câteva minute. Aluatul rezultat trebuie să fie unul nelipicios și gras.
  4. Începem să dăm formă sărățelelor și primul pas este să împărțim aluatul în două bucăți. Luăm una din ele și o punem pe hârtie de copt. Acoperim cu încă o hârtie de copt și cu ajutorul unui sucitor întindem uniform aluatul într-o foaie subțire.
  5. Luăm foaia de hârtie de deasupra și cu un roller sau cuțit tăiem dreptunghiuri (sau ce formă dorim). Ungem cu ou bătut și presărăm chimen, mac, susan etc.
  6. Punem coala cu aluat într-o tavă și băgăm în cuptorul preîncălzit la 200℃ pentru 10-15 minute.
  7. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top