Papanași fierți

Ingrediente aluat:

  • 275g brânză de vaci
  • 1 ou mare
  • 60g griș
  • 40g făină
  • un praf de sare
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie

Ingrediente crustă:

  • 2 linguri nucă măcinată
  • 100g de pesmet fin
  • 50g unt (82% grăsime)
  • 2-3 linguri zahăr

Pentru servit (opțional):

  • gem
  • iaurt/smântână

Mod de preparare:

  1. Punem la fiert aproximativ 2 litri de apă într-o cratiță.
  2. Separat, pregătim crusta. Pentru asta, topim untul într-o tigaie încinsă, adăugăm pesmetul și continuăm să amestecăm până când capătă o culoare maro.
  3. Lăsăm să se răcească , după care adăugăm zahărul și nuca măcinată.
  4. Într-un bol amestecăm oul, brânza de vaci, zahărul vanilat, praful de sare și coaja de lămâie.
  5. Apoi, adăugăm făina și grișul. Frământăm aluatul cât să se ”prindă” toate ingredientele.
  6. Răsturnăm pe o suprafață înfăinată și împărțim aluatul în bucăți de dimensiuni mici, eu am avut 32 în total.
  7. Plasăm biluțele de aluat în apa fiartă și lăsăm focul încet. După ce acestea se ridică la suprafață le mai lăsăm să fiarbă 2 minute.
  8. Le scoatem cu ajutorul unei palete pe o farfurie și rând pe rând tăvălim fiecare papanaș în compoziția de pesmet.
  9. La final. îi servim fie simpli, fie cu puțin iaurt/smântână și gem.

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top