Mălai dulce

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 190g zahăr
  • 100ml ulei
  • 60g unt topit
  • 200g iaurt (10% grăsime)
  • 2 linguri smântână (20% grăsime)
  • 120g făină
  • 180g mălai
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător batem ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea, esența de vanilie și coaja de lămâie până își dublează volumul.
  2. Peste compoziția rezultată turnăm untul (topit și răcit), uleiul și iaurtul. Mixăm și adăugăm mălaiul, făina și praful de copt.
  3. Punem acest aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 30-40 de minute.
  4. Servim fierbinte, cu zahăr pudră deasupra, o linguriță de iaurt și una de gem (eu am folosit de piersici).

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top