
Ingrediente:
- 4 ouă
- 190g zahăr
- 100ml ulei
- 60g unt topit
- 200g iaurt (10% grăsime)
- 2 linguri smântână (20% grăsime)
- 120g făină
- 180g mălai
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- esență de vanilie
- coajă de lămâie rasă
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Într-un bol încăpător batem ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea, esența de vanilie și coaja de lămâie până își dublează volumul.
- Peste compoziția rezultată turnăm untul (topit și răcit), uleiul și iaurtul. Mixăm și adăugăm mălaiul, făina și praful de copt.
- Punem acest aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 30-40 de minute.
- Servim fierbinte, cu zahăr pudră deasupra, o linguriță de iaurt și una de gem (eu am folosit de piersici).
Spor la gătit!


