Fursecuri cu ciocolată și cocos

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 căni făină
  • 226g untură
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană nucă de cocos
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 cană suc de portocale
  • 1/4 cană ulei

Ingrediente pentru decor:

  • 100g ciocolată
  • 1-2 linguri nucă de cocos

Mod de preparare:

  1. Fără vreo ordine particulară amestecăm toate ingredientele pentru aluat.
  2. După ce am obținut o masă omogenă, formăm biluțe după dimensiunea dorită și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Când tava este plină, o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 15-20 de minute sau până când sunt rumene.
  4. Le scoatem din cuptor și le lăsăm deoparte. Rupem ciocolata în bucățele mici, o adăugăm într-un bol rezistent la căldură și așezăm deasupra unei cratițe cu apă clocotind. Amestecăm până se topește complet.
  5. Luam fiecare fursec, îl scăldăm cu partea bombată în ciocolată, după care presărăm peste el puțină nucă de cocos. Continuăm în acest fel și cu restul.
💡 Notă
  • cană de aproximativ 250ml
  • recomand să fie folosit suc proaspăt stors de portocale pentru a avea ingrediente cât mai curate și o aromă mai intensă

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top