
Ingrediente pentru aluat:
- 4 căni făină
- 226g untură
- 1 cană zahăr
- 1 cană nucă de cocos
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 cană suc de portocale
- 1/4 cană ulei
Ingrediente pentru decor:
- 100g ciocolată
- 1-2 linguri nucă de cocos
Mod de preparare:
- Fără vreo ordine particulară amestecăm toate ingredientele pentru aluat.
- După ce am obținut o masă omogenă, formăm biluțe după dimensiunea dorită și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Când tava este plină, o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 15-20 de minute sau până când sunt rumene.
- Le scoatem din cuptor și le lăsăm deoparte. Rupem ciocolata în bucățele mici, o adăugăm într-un bol rezistent la căldură și așezăm deasupra unei cratițe cu apă clocotind. Amestecăm până se topește complet.
- Luam fiecare fursec, îl scăldăm cu partea bombată în ciocolată, după care presărăm peste el puțină nucă de cocos. Continuăm în acest fel și cu restul.
💡 Notă
- cană de aproximativ 250ml
- recomand să fie folosit suc proaspăt stors de portocale pentru a avea ingrediente cât mai curate și o aromă mai intensă
Spor la gătit!


