Cușcuș cremos

Ingrediente:

  • 160g cușcuș
  • 320ml apă
  • 20g unt
  • o jumătate ceapă mică tocată
  • 100g ciuperci feliate
  • 150ml smântână de gătit
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare, piper, usturoi granulat (după gust)

Mod de preparare:

  1. Punem o cratiță de dimensiuni potrivite la foc mic și adăugăm jumătate din cantitatea de unt. După ce s-a topit, punem cușcușul și amestecăm 1-2 minute.
  2. Turnăm apa cu puțină sare și lăsăm să fiarbă până când cușcușul devine moale.
  3. Într-o tigaie separată, călim ceapa cu untul rămas. Când aceasta devine translucidă, introducem ciupercile pe care le lăsăm să se “bronzeze”.
  4. Când și acestea sunt gătite, putem adăuga smântâna și parmezanul. Fierbem totul 2-3 minute, cât să se formeze un sos.
  5. Între timp, cușcușul s-a fiert și îl putem adiționa compoziției de smântână. Amestecăm bine și condimentăm cu sare, piper și usturoi granulat după gust.
💡 Notă
  • dacă doriți să fie mai cremos, mai adăugați puțină smântână/apă
  • aceste cantități sunt suficiente pentru aproximativ 3-4 porții

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top