
Ingrediente:
- 160g cușcuș
- 320ml apă
- 20g unt
- o jumătate ceapă mică tocată
- 100g ciuperci feliate
- 150ml smântână de gătit
- 2-3 linguri parmezan ras
- sare, piper, usturoi granulat (după gust)

Mod de preparare:
- Punem o cratiță de dimensiuni potrivite la foc mic și adăugăm jumătate din cantitatea de unt. După ce s-a topit, punem cușcușul și amestecăm 1-2 minute.
- Turnăm apa cu puțină sare și lăsăm să fiarbă până când cușcușul devine moale.
- Într-o tigaie separată, călim ceapa cu untul rămas. Când aceasta devine translucidă, introducem ciupercile pe care le lăsăm să se “bronzeze”.
- Când și acestea sunt gătite, putem adăuga smântâna și parmezanul. Fierbem totul 2-3 minute, cât să se formeze un sos.
- Între timp, cușcușul s-a fiert și îl putem adiționa compoziției de smântână. Amestecăm bine și condimentăm cu sare, piper și usturoi granulat după gust.
💡 Notă
- dacă doriți să fie mai cremos, mai adăugați puțină smântână/apă
- aceste cantități sunt suficiente pentru aproximativ 3-4 porții
Spor la gătit!


