
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 140g zahăr
- 230g făină
- 115ml suc de portocale
- 160ml ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură praf de copt
- 150g rahat tăiat cubulețe
Ingrediente crustă:
- 100g unt
- 50g nucă tăiată
- 110g zahăr brun
- 145g făină
- 1 linguriță scorțișoară
- migdale blanșate (opțional)


Mod de preparare:
- Într-un bol încăpător, cu ajutorul unui tel, batem ouăle și zahărul până se omogenizează.
- Incorporăm uleiul și sucul, iar mai apoi făina cu praful de copt. Lăsăm această compoziție deoparte.
- Pentru crustă, amestecăm toate ingredientele în afară de migdale.
- Pentru această rețetă fie folosiți o tavă mai mare de chec (cum am făcut eu) sau două mai mici, întrucât compoziția este destul de multă.
- Prin urmare, punem compoziția de chec în tavă, adăugăm bucățelele de rahat și compoziția de crustă. Acum, putem presăra și câteva migdale blanșate, dacă dorim.
- Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 40-45 minute sau până când capătă o culoare maronie închisă.
- După ce s-a copt, respectiv răcit putem orna cu zahăr pudră.
💡 Notă
- se poate folosi suc de portocale, grepfrut sau lămâie
- unt cu 65% grăsime
- rahatul se poate înlocui cu bucăți de ciocolată, stafide sau mere
Spor la gătit!


