Chec cu nucă și rahat

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 140g zahăr
  • 230g făină
  • 115ml suc de portocale
  • 160ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură praf de copt
  • 150g rahat tăiat cubulețe

Ingrediente crustă:

  • 100g unt
  • 50g nucă tăiată
  • 110g zahăr brun
  • 145g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • migdale blanșate (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător, cu ajutorul unui tel, batem ouăle și zahărul până se omogenizează.
  2. Incorporăm uleiul și sucul, iar mai apoi făina cu praful de copt. Lăsăm această compoziție deoparte.
  3. Pentru crustă, amestecăm toate ingredientele în afară de migdale.
  4. Pentru această rețetă fie folosiți o tavă mai mare de chec (cum am făcut eu) sau două mai mici, întrucât compoziția este destul de multă.
  5. Prin urmare, punem compoziția de chec în tavă, adăugăm bucățelele de rahat și compoziția de crustă. Acum, putem presăra și câteva migdale blanșate, dacă dorim.
  6. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 40-45 minute sau până când capătă o culoare maronie închisă.
  7. După ce s-a copt, respectiv răcit putem orna cu zahăr pudră.
💡 Notă
  • se poate folosi suc de portocale, grepfrut sau lămâie
  • unt cu 65% grăsime
  • rahatul se poate înlocui cu bucăți de ciocolată, stafide sau mere

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top