Cartofi cu spanac și brânză

Ingrediente:

  • aprox. 1-1.5kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 fire ceapă verde
  • o mână mărar verde
  • sare, piper, boia
  • aprox. 400g spanac verde
  • 150ml smântână de gătit
  • 200g brânză

Mod de preparare:

  1. Cartofii curățați și tăiați cubulețe/rondele îi punem la fiert. Lăsăm pe foc până devin aproape fierți de tot.
  2. Separat, punem uleiul la încins într-o tigaie. Adăugăm ceapa și călim la foc mediu pentru aproximativ 5 minute. Apoi, adăugăm condimentele, mărarul tocat și spanacul. Gătim totul până scade volumul spanacului.
  3. Când observăm că, cartofii s-au gătit, scurgem apa de pe ei și îi așezăm într-o tavă termorezistentă, cu pereți înalți.
  4. Peste stratul de cartofi, distribuim compoziția de spanac, turnăm uniform smântâna lichidă, iar la final presărăm brânza tăiată bucățele mici/răzuită.
  5. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute sau până când se formează o crustă rumenă deasupra.

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top