
Ingrediente:
- 250g făină
- 100g unt
- 160g zahăr
- 2 ouă mari
- 90ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 50g ciocolată tăiată
- 2 mere mici tăiate mărunt

Mod de preparare:
- Pregătim formele de brioșe: le tapetăm cu hârtie sau cu unt și făină (cum am făcut eu). De asemenea, pornim cuptorul și setăm temperatura la 180° C, căldură sus și jos.
- Mixăm untul moale cu ajutorul unui mixer 2-3 minute împreună cu zahărul. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, până compoziția devine spumoasă.
- Punem făină și praful de copt, amestecăm și turnăm totodată laptele.
- Acum, aluatul este pregătit și putem lua jumătate din el într-un alt bol. Într-unul adăugăm bucățelele de ciocolată, iar în celălalt merele.
- Cu o lingură umplem fiecare formă de brioșă 3/4 din spațiu. Când terminăm, introducem tava în cuptor pe treapta mijlocie pentru aproximativ 35 de minute.
💡 Notă
- dacă doriți să faceți brioșe doar cu ciocolată sau doar cu mere, atunci dublați cantitatea de ciocolată, respectiv mere
Spor la gătit!


