Brioșe cu mere/ciocolată

Ingrediente:

  • 250g făină
  • 100g unt
  • 160g zahăr
  • 2 ouă mari
  • 90ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50g ciocolată tăiată
  • 2 mere mici tăiate mărunt

Mod de preparare:

  1. Pregătim formele de brioșe: le tapetăm cu hârtie sau cu unt și făină (cum am făcut eu). De asemenea, pornim cuptorul și setăm temperatura la 180° C, căldură sus și jos.
  2. Mixăm untul moale cu ajutorul unui mixer 2-3 minute împreună cu zahărul. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, până compoziția devine spumoasă.
  3. Punem făină și praful de copt, amestecăm și turnăm totodată laptele.
  4. Acum, aluatul este pregătit și putem lua jumătate din el într-un alt bol. Într-unul adăugăm bucățelele de ciocolată, iar în celălalt merele.
  5. Cu o lingură umplem fiecare formă de brioșă 3/4 din spațiu. Când terminăm, introducem tava în cuptor pe treapta mijlocie pentru aproximativ 35 de minute.
💡 Notă
  • dacă doriți să faceți brioșe doar cu ciocolată sau doar cu mere, atunci dublați cantitatea de ciocolată, respectiv mere

Spor la gătit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top