
Ingrediente:
- aprox. 1-1.5kg cartofi
- 2 linguri ulei
- 2-3 fire ceapă verde
- o mână mărar verde
- sare, piper, boia
- aprox. 400g spanac verde
- 150ml smântână de gătit
- 200g brânză
Mod de preparare:
- Cartofii curățați și tăiați cubulețe/rondele îi punem la fiert. Lăsăm pe foc până devin aproape fierți de tot.
- Separat, punem uleiul la încins într-o tigaie. Adăugăm ceapa și călim la foc mediu pentru aproximativ 5 minute. Apoi, adăugăm condimentele, mărarul tocat și spanacul. Gătim totul până scade volumul spanacului.
- Când observăm că, cartofii s-au gătit, scurgem apa de pe ei și îi așezăm într-o tavă termorezistentă, cu pereți înalți.
- Peste stratul de cartofi, distribuim compoziția de spanac, turnăm uniform smântâna lichidă, iar la final presărăm brânza tăiată bucățele mici/răzuită.
- Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute sau până când se formează o crustă rumenă deasupra.
Spor la gătit!


